Jadłospis

Jadłospis od dnia  19-23.11.2018

poniedziałek Śniadanie – pieczywo z masłem, pasta z tuńczyka, herbata z cytryną, talerz warzyw

Śniadanie II – jabłko

Obiad – zupa szpinakowa, racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot

Podwieczorek – chrupki kukurydziane, mleko

alergeny – 1,3,4,7,9

wtorek Śniadanie – kanapki z masłem serem żółtym, sałatą zieloną, talerz warzyw herbata owocowa

Śniadanie II – banan

Obiad – rosół z makaronem kluski śląskie, z boczkiem i kiełbaską, sałatka
z kapusty czerwonej, kompot

Podwieczorek- ciasteczka maślane, herbata

alergeny – 1,7,9,10

środa Śniadanie – pieczywo z masłem, kiełbaski na gorąco z ketchupem, talerz warzyw, herbata mięta

Śniadanie II –  pomarańcza

Obiad – rosół z lanym ciastem, makaron kolorowy z serkiem i jabłkiem, kompot

Podwieczorek – ciasto drożdżowe z owocami(wypiek własny), mleko

alergeny – 1,3,6,7,9,10

czwartek Śniadanie – pieczywo z masłem, jajecznica, kawa zbożowa z mlekiem, talerz warzyw

Śniadanie II –  mandarynka

Obiad – zupa krupnik,  kotlet schabowy w panierce, ziemniaki purée, sałatka
 z selera i śmietany, kompot

podwieczorek – serek homo z owocami

alergeny- 1,7,9

piątek Śniadanie – pieczywo z pasztetem drobiowym talerz warzyw, herbata z cytrynką

Śniadanie II – sok, kiwi

Obiad – zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną, ziemniaki purée, klopsy rybne, sałatka z ogórka kiszonego, sok

Podwieczorek – drożdżówka z marmoladą, mleko

alergeny- 1,3,4,7,9