Jadłospis

Jadłospis 09-13 marca 2020 r.

 Poniedziałek 09.03.2020

Śniadanie- pieczywo maślane z miodem, mleko

Śniadanie II owoce

Obiad- żurek śląski z cebulką, ryż paraboliczny z koktajlem truskawkowym, kompot

Podwieczorek – ciasteczka petitki, banan, mleko

1,3,6,7,9,10

Wtorek 10.03.2020

Śniadanie –pieczywo z jajkiem gotowanym, talerz warzyw, kawa zbożowa na mleku

Śniadanie II – owoce

Obiad- rosół z makaronem, ziemniaki, klopsy mięsne, sałatka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek- kisiel cytrynowy z jabłkiem,  mleko

1,3,7,9

Środa 11.03.2020

Śniadanie- pieczywo z masłem i żółtym serem, talerz warzyw, herbata z cytrynką

Śniadanie II – owoce

Obiad- zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną, knedle ze śliwkami oblane masełkiem, sałatka z marchewki i jabłka, kompot

Podwieczorek- pieczywo z masłem i szczypiorkiem, jabłko, kawa zbożowa na mleku

1,3,7,9

Czwartek 12.03.2020

Śniadanie – płatki czekoladowe z mlekiem, pieczywo z masłem

Śniadanie – II owoce

Obiad – zupa jarzynowa z brukselką zabielana śmietaną, spaghetti z sosem bolognese i mięsem

Podwieczorek- ciasto drożdżowe z kruszonką /wypiek własny/ ananas,  mleko

1,3,7,9

Piątek 13.03.2020

Śniadanie- zupa mleczna z makaronem zacierkowym, pieczywo z masłem

Śniadanie II – owoce

Obiad- zupa krem z warzyw, ziemniaki purée, śledzie w śmietanie z jabłkiem, kompot 

Podwieczorek-jogurt naturalny, gruszka

1,3,4,7,9