Jadłospis

Jadłospis 2 – 6 listopada 2020 r.

 Poniedziałek 2.11.2020

Śniadanie – pieczywo z serkiem topionym, talerz warzyw

herbata z cytrynką

Śniadanie II – talerz owoców mieszanych

Obiad – zupa ziemniaczana z pieczarkami zabielana śmietaną, racuchy
z jabłkiem, kompot

Podwieczorek –koktajl owocowy, biszkopciki

alergeny 1,3,7,9

Wtorek 3.11.2020

Śniadanie –zupa mleczna, rogaliki z masłem, herbata owocowa

Śniadanie II  talerz owoców mieszanych

Obiad- zupa selerowa, ziemniaki, medaliony drobiowe, sałatka z pory i jabłka, kompot

Podwieczorek serek twaróg z malinami

alergeny 1,3,7,9,10

Środa 4.11.2020

Śniadaniepieczywo z dżemem, kakao

Śniadanie II- talerz owoców mieszanych

Obiad – zupa krupnik, kluski  z owocem,  sałatka z jabłka, rodzynek i sezamu, kompot

Podwieczorek- grysik z syropem, banan

alergeny 1,3,7,9

Czwartek 5.11.2020

Śniadanie – pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym, talerz warzyw

herbata malinowa

Śniadanie II – talerz owoców

Obiad – zupa szpinakowa zabielana śmietaną, risotto z mięsem drobiowym i warzywami, kompot

Podwieczorek – babka czekoladowa/ wyrób własny/ mleko, jabłko

alergeny 1,3,7,9,10

Piątek 6.11.2020

Śniadanie – chleb z masłem, płatki zbożowe z mlekiem

Śniadanie II talerz owoców

Obiad – rosół z lanym ciastem, ziemniaki purée, klopsy rybne, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek – ciasteczka, mleko, mandarynka

alergeny 1,3,4,7,9