Jadłospis

Jadłospis 24-28 lutego 2020 r.

 Poniedziałek   

Śniadanie –zupa mleczna z makaronem zacierkowym, pieczywo mieszane

z pomidorem i ogórkiem, herbata z cytrynką

Śniadanie II – pomarańcza

Obiad – barszcz ukraiński z ziemniakami, zapiekany ryż z jabłkiem, kompot

Podwieczorek – kanapki z szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku, jabłko

alergeny 1,3,7,9

Wtorek 

Śniadanie – zupa mleczna z kaszą manną, pieczywo mieszane z masłem pasta z tuńczyka, talerz warzyw, herbata miętowa

Śniadanie II – banan

Obiad –rosół z kaszą jaglaną, ziemniaki purée, kotlet schabowy w panierce sałatka z pory i jabłka, kompot

Podwieczorek – jabłko pieczone z cukrem waniliowym i cynamonem, mleko

alergeny 1,3,7,9

Środa 

Śniadanie – pieczywo z jajecznicą, talerz warzyw, kawa zbożowa na mleku

Śniadanie II – gruszka

Obiad – zupa kalafiorowa z ziemniakami zabielana śmietaną, ryba smażona, kapusta kiszona zasmażana, kompot 

Podwieczorek – paluchy kukurydziane, budyń czekoladowy, banan

alergeny 1,3,7,9,10

Czwartek 

Śniadanie– bułka kanapkowa z dżemem, mleko

Śniadanie II–  jabłko

Obiad – rosół z lanym ciastem, kapusta mieszana z ziemniakami, gulasz wieprzowy z pieczarkami, kompot

Podwieczorek- jogurt naturalny z owocami, biszkopciki

alergeny 1,3,7,9

Piątek 

Śniadanie – chleb z masłem i serem żółtym, talerz rozmaitości herbata z cytrynką

Śniadanie II–  mandarynka

Obiad – zupa  szpinakowa zabielana śmietaną, kasza mieszana z cebulką, maślanka, marchewki mini z masłem, kompot

Podwieczorek –  ciasteczka maślane, mleko, gruszka

alergeny 1,3,4,7,9