Jadłospis

 Jadłospis od dnia 17-21.12.2018

 

poniedziałek Śniadanie – zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem i szynką gotowaną, talerz warzyw herbata

Śniadanie II –  banan

Obiad- zupa jarzynowa zabielana śmietaną ryż z   musem truskawkowym,  kompot owocowy

Podwieczorek- chleb graham z masłem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem

alergeny 1,3,7,9

wtorek Śniadanie- zupa mleczna, pieczywo mieszane z masłem, serkiem żółtym, talerz warzyw herbata bawarka z miodem,

Śniadanie II- mandarynka

Obiad – rosół z makaronem, ziemniaki purée, kotlet schabowy w panierce sałatka z ogórka zielonego, kompot

Podwieczorek – kisiel cytrynowy z owocem

alergeny 1,3,7,9

środa Śniadanie-płatki śniadaniowe z mlekiem

Śniadanie II-  marchewka do chrupanie

Obiad – zupa kalafiorowa, kapusta mieszana,  filet drobiowy w sosie śmietankowo-pieczarkowym, kompot

Podwieczorek- ciasto z kruszonką , mleko

alergeny-1,3,7,9

czwartek Śniadanie- zupa mleczna pieczywo z masłem, i dżemem, kakao

Śniadanie II- kiwi

Obiad – zupa krupnik, gołąbki z mięsem i sosem pomidorowym, kompot

Podwieczorek- bułki graham z masłem i pomidorem, herbata ziołowa z miodem

alergeny-1,7,9,10,

piątek Śniadanie – zupa mleczna, pieczywo mieszane masłem, pasta z tuńczyka i kukurydzy, kawa z mlekiem talerz warzyw

Śniadanie II –sok, jabłko

Obiad –rosół z ryżem, kopytka z masłem i sałatką z marchewki i mandarynek, kompot

Podwieczorek-chrupki truskawkowe, mleko

alergeny- 1,3,7,9