Jadłospis od dnia 16-20 XII 2019
|
poniedziałek |
śniadanie- zupa mleczna, pieczywo z masłem, jajko w sosie majonezowo – jogurtowym ze szczypiorkiem, talerz warzyw, herbata malinowa
śniadanie II- talerz owoców
obiad- zupa kalafiorowa na wywarze mięsnym zabielana śmietaną, ryż paraboliczny z koktajlem truskawkowym, kompot wieloowocowy
podwieczorek- pieczywo z masłem i pomidorem, kawa zbożowa na mleko
alergeny 1,3,7,9
|
wtorek |
śniadanie- płatki miodowe z mlekiem, pieczywo z masłem i dżemem, herbata cytrynowa
śniadanie II-talerz owoców
obiad- zupa krem z warzyw, grzanki, ziemniaki z wody, jako sadzone, sałatka z ogórka zielonego koperku i śmietany 10%, kompot wieloowocowy
podwieczorek- ciasto drożdżowe, mleko, jabłko
alergeny 1,3,7,9 |
środa |
śniadanie- pieczywo mieszane z szynką drobiową, talerz warzyw, kawa zbożowa na mleku
śniadanie II- talerz owoców
obiad- rosół z makaronem na wywarze mięsnym, ryba pieczona w sosie śmietankowym, ziemniaki z wody, kompot truskawkowy
podwieczorek- zapiekanka – kasza jaglana z morelami i rodzynkami, mleko
alergeny 1,4,7,9 |
czwartek |
śniadanie- bułka z serkiem Almette, kakao
śniadanie II- talerz owoców
obiad- zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną, makaron wstążki z gulaszem mięsno- pieczarkowym, kompot
podwieczorek- kasza manna z musem truskawkowym
alergeny 1,3,7,9
|
piątek |
śniadanie- pieczywo z serem żółtym, talerz warzyw, herbata owocowa
śniadanie II- talerz owoców
obiad- żurek śląski, kasza mieszana z cebulką, maślanka, sałatka z kapusty kiszonej z marchewką
i jabłkiem,
podwieczorek- budyń czekoladowy, jabłko
alergeny 1,3,7,9 |
|
|