Jadłospis

Jadłospis 14 – 18 września 2020 r.

 Poniedziałek 14.09.2020

śniadanie- zupa mleczna, pieczywo mieszane, herbata z cytryną

śniadanie II -owoce

obiad- żurek śląski z cebulka makaron serem i  jabłkiem, kompot

podwieczorek – malinowy jogurt do picia

1,3,6,7,9,10

Wtorek 15.09.2020

śniadanie- pieczywo mieszane z dżemem, herbata owocowa

śniadanie II -owoce

obiad- rosół z lanym ciastem, ziemniaki puree, kotlet mielony w panierce, marchewka z groszkiem, kompot owocowy

podwieczorek- ciasteczka owsiane, banan, szklanka mleka

1,3,7,9

Środa 16.09.2020

śniadanie- płatki czekoladowe z mlekiem, pieczywo z masłem

śniadanie II -owoce

obiad- zupa jarzynowa z brukselką zabielana śmietaną, pierogi z serem, sałatka

z marchewki, kompot

podwieczorek- pieczywo z masłem i szczypiorkiem, jabłko, kawa zbożowa

z mlekiem

1,3,7,9

Czwartek 17.09.2020

śniadanie- zupa mleczna, pieczywo z pasztetem zapiekanym, talerz warzyw, herbata miętowa

śniadanie II -owoce

obiad – rosół z kaszą manną, makaron spaghetti, sos pomidorowy z mięsem, kompot

podwieczorek- babka cytrynowa\wyrób własny\mleko, owoc

1,3,7,9

Piątek 18.09.2020

śniadanie- zupa mleczna, pasta z sera żółtego, talerz warzyw, herbata malinowa

śniadanie II -owoce

obiad- zupa krupnik, ziemniaki purée, ryba pieczona, sałatka z kapusty kiszonej

i jabłka, kompot

podwieczorek- herbatniki maślane, mleko, owoc

1,3,4,7,9